Webbdesignguidens jämförelse av webbhotell!
Jag har aktivt arbetat med hemsidor i över 15 år och har mycket erfarenhet av webbhotell. I denna jämförelse av webbhotell kommer jag att skriva om fördelar och nackdelar hos de största svenska webbhotellen samt sätta betyg på dem. Ett utländskt webbhotell har även det slunkit med. Jämförelsen är helt opartisk och webbhotellen listas utan inbördes ordning. /Fredrik, Webbdesignguiden.se
Vilket webbhotell skall man välja? Det är en fråga man ofta ställer sig när man skall skapa hemsidor, bloggar eller webbshoppar. Här nedan rätar jag förhoppningsvis ut några frågetecken och du får mer kött på benen när du skall välja ett bra alternativ för din hemsida. jag rekommenderar enbart webbhotell jag själv arbetar eller arbetat med. Du kan tryggt välja ett av alternativen här nedan för din egen hemsida.
Listan – Webbhotell för egen hemsida
Strato
Strato är en färsk aktör inom webbhotell på den svenska marknaden, som funnits länge i andra länder som Tyskland, Frankrike, Spanien, Nederländerna och Storbritannien. De erbjuder webbhotellspaket med både hög prestanda och flexibilitet, vilket innebär att webbutrymmet kan utökas enligt användarens behov.
Just nu erbjuder Strato följande paket gratis i ett år:
- Webbhotell-paket Basic
- WordPress webbhotell-paket Basic
- E-post-paket Advanced
- Sitebuilder-paket Advanced
- Webbshop-paket Advanced
Recension Strato
Positivt:
- Speciellt anpassat för WordPress
- Enkel sitebuilder
- Prisvärda paket – Kampanj: flera paket gratis första året
Negativt:
- Inget
Betyg: 5/5
Loopia
Loopia är ett webbhotell som har funnits ett längre tag. De förvärvade City Cites i början av 2018 och har på det viset breddat sin kundbas rejält. De är en större spelare numera vad gäller webbhotellslösningar i Sverige.
Loopia känns seriöst och tryggt, men är också lite dyrt i jämförelse med andra webbhotell. Kontrollpanelen är bra och kraftfull men kan kanske kännas lite plottrig.
Recension Loopia
Positivt:
- Mycket bra support
- Bra kontrollpanel
- Flera domäner på samma konto
Negativt:
- Lite högre priser
Betyg: 5/5
Miss Hosting
Miss Hosting är ett snabbväxande företag som verkligen har tagit marknadsandelar vad gäller webbhotellslösninagr och domäner i Sverige de senaste åren. De har speciellt tagit mycket marknad vad gäller privatpersoner. De har bra support via mail, telefon och chatt. Du har samma support om du registrerar dig för det billigaste alternativet och det är riktigt bra måste jag säga.
Miss Hosting har höga betyg hos Reco. De ligger i skrivande stund på hela 9,7 i snittbetyg. Det är mycket tack vare den fina supporten som står öppen dygnet runt. De har snabba servrar, enkel uppgradering, gratis SSL-certifikat. Miss Hosting är ett mycket bra val vad gäller hostinglösningar för din hemsida!
Recension Miss Hosting
Positivt:
- Bra support (för det mesta)
- Mycket fördelaktiga priser. Just nu tex .se domän för 10:-
- Modernt webbhotell
- Gratis SSL – certifikat
- Flera domäner på samma konto
Negativt:
- Supporten är väldigt svajig, ibland får man fel svar.
Betyg: 5/5
Stablehost
Internationellt webbhotell med mest nöjda kunder – hela 4,9 av 5 i snittbetyg av befintliga kunder talar sitt tydliga språk. Stablehost är så säkra på att du kommer att bli nöjd som kund att de inte har någon bindningstid och du betalar per månad. De har funnits i över 15 år på den internationella marknaden. Letar du en internationell hostinglösning är absolut Stablehost ett mycket bra val. Du kan välja ifall du vill att din server skall befinna sig i Stockholm.
Recension Stablehost
Positivt:
- Mycket bra support
- Bra kontrollpanel
- Du kan växa rejält
- Placera server i Stockholm
Negativt:
- Ingen svensk support
Betyg: 3/5
One.com
One.com är ett känt internationellt webbhotell.
Webhotellets kontrollpanel är bra och enkel. Deras egen sajt är nyligen uppdaterad och förenklad. Du som nybörjare kommer förstå vad du skall göra snabbt. På chatten får man snabbt bra supportsvar, även om man märker att de som chattar har mycket att göra.
Kvalitéten på tjänsterna är dock inte riktigt lika höga som om du betalar för en premiumtjänst.
Recension One.com
Bra:
- Låga priser
- Bra kontrollpanel
- Bra support via chat
Negativt:
- Bara en hemsida per konto
- Ingen support via telefon
Betyg: 4/5
Inleed
Inleed är ett webbhotell och serverhotell med datorhall mitt i Dalarna, närmare bestämt i Falun. De är mycket omtyckta av sina kunder och har höga betyg vad gäller service och support. Du kan koppla flera domäner och hemsidor till alla webbhotellspaket förutom på det minsta paketet. Bra, stabila och snabba servrar är de kända för.
Recension Inleed
Positivt:
- Bra priser
- Bra kontrollpanel
- Snabba servrar
Negativt:
- Inget
Betyg: 5/5
Oderland
Oderland är ett svenskt webbhotell som används av såväl privatpersoner som företag. De erbjuder stabila, trygga och miljövänliga tjänster med stor bredd. Oderland har webbhotell, servrar, cloud-hosting, domäner och rad extra tjänster. På reco.se har. Oderland betyg 4,8/5 – det är riktigt bra.
Recension Oderland
Positivt:
- Premium-tjänster
- Bra kontrollpanel – cPanel
- Snabba servrar
Negativt:
- Något dyrare jämfört med många av konkurrenterna
Betyg: 4,5/5
Templ
Det svenska webbhotellet Templ är specialanpassat för WordPress. De erbjuder managed WordPress-hosting med kunnig och tillgänglig support som kan hjälpa dig varje steg på vägen med din WordPress-hemsida. Det som särställer Templ gentemot konkurrensen är att deras hosting bygger på Google Cloud – säkert, stabilt och snabbt.
Recension Templ
Positivt:
- Stabilt och snabbt med Google Cloud
- Support som är experter på WordPress
- Dagliga backups
Negativt:
- Endast WordPress-hosting
Betyg: 4/5
Simply.com
Simply.com är ett modernt webbhotell med danska rötter. De erbjuder webbhotell i flera olika paket anpassade efterlikna kundgrupper – från den som vill skapa sin första hemsida till det stora företaget.
Recension Simply.com
Positivt:
- Bra priser – återkommande kampanjer
- Användarvänlig sitebuilder
- Utmärkt omdöme på Trustpilot
Negativt:
- Inget
Betyg: 5/5
Webbhotell jag rekommenderar
Detta är de webbhotell som jag använder eller har använt mig av och de har lösningar både för nybörjare samt mer avancerade lösningar. Det är enkelt att starta sin egen hemsida numera och du kommer snabbt igång med att bygga bloggar, sajter, hemsidor eller webbshoppar med hjälp av webbhotellen här ovan.