Inleed

Inleed logo

Inleed är ett Svenskt hostingföretag som startade i svenska Dalarna. Deras servrar hittas i Stockholm, Falun och Tällberg – så man kan verkligen säga att de väljer att jobba lokalt. De levererar sina hostingtjänster till kunder på flera platser i världen, men fokus ligger såklart på den svenska marknaden. 

Inleeds utbud

Företaget erbjuder en stor bredd på sina hostingtjänster. I deras utbud hittar vi färdiga webbhotellpaket, managed WP, VPS, dedikerad server, CO-location, Storage, domäner, e-postkonton och en rad ytterligare tjänster. 

Webbhotellpaket

Om vi tittar närmare på Inleeds webbhotellpaket så finns de två olika varianter: Bas och Prime. Bas är deras standardpaket som främst riktar sig till privatpersoner och mindre företag. I alla Bas-paket ingår obegränsat antal domäner, obegränsat antal e-postadresser,1-klicksinstallation av WordPress och andra program, en kontrollpanel från DirectAdmin och riktigt bra support. 

Prime-paketen erbjuder vassare specifikationer i from av större webbutrymme, mer trafik och mer RAM. 

Webbhotell Bas

StandardSpecialÅterförsäljare
2 GB webbutrymme10 GB webbutrymme50 GB webbutrymme
Obegränsat antal domänerObegränsat antal domänerObegränsat antal domäner
Fritt antal e-postkontonFritt antal e-postkontonFritt antal e-postkonton
50 GB trafik250 GB trafik3000 GB trafik
1 GB RAM2 GB RAM4 GB RAM
DirectAdmin kontrollpanelDirectAdmin kontrollpanelDirectAdmin kontrollpanel
Daglig backupDaglig backupDaglig backup
SSL-certifikatSSL-certifikatSSL-certifikat

Managed WordPress

Utöver sina vanliga webbhotellpaket erbjuder Inleed Managed WordPress. Detta är ett webbhotell som är specialanpassat för WordPress och hjälper dig som kund under alla steg på vägen. Det utförs dagliga säkerhetskopieringar, uppdateringar och säkerhetskontroller. 

Virtuell privat server och dedikerad server

Om man är ute efter mer kapacitet eller vill kunna konfigurera sin server själv erbjuder Inleed virtuell privat server (VPS), dedikerad server och CO-location. CO-location är en tjänst som gör det möjligt att flytta sin egen server till Inleds lokaler – där de tillhandahåller bandbredd och ström. 

Domäner 

.se, .com, .nu och .net är bara ett par av de toppdomäner Inleed erbjuder. Via deras söktjänst kan man enkelt söka efter lediga domännamn och registrera den domän vill ha.  

E-post

Via Inleed kan man skaffa en e-postadress helt gratis. Tjänsten erbjuds under Inleed.xyz och ger en ett obegränsat antal e-postadresser och 1 GB lagring. 

Om man är webbhotellkund ingår e-post men då med tillgång till mer lagringsutrymme och egen domän. 

Support och hjälpcenter

Inleed har en kundsupport som finns att nå måndag till söndag över telefon, mejl och chatt. 

Kontakt
  • E-post: support@inleed.se
  • Telefon: 08-519 70 666
Öppettider
  • Mån-fre: 08:00 – 21:00
  • Lör-sön: 09:00 – 21:00

Utöver supporten tillhandahåller de ett stort hjälpcenter med svar på vanliga frågor och guider som kan hjälpa en med allt från faktura-frågor till tekniska problem med webbhotell, e-post, server eller något annat.  

Kundernas omdöme

Om vi tittar på Inleds kundomdömen på recensionssajten Trustpilot har de övervägande positiva kommentarer och betyg. Hela 97 % av deras kunder har gett dem 5/5 stjärnor och totalt har de betyder 4,9/5 – Utmärkt. 

De nöjda kunder lyfter särskilt fram Inleeds duktiga kundtjänst som ger snabba och kunniga svar på de knepigaste av frågor. Kunderna är även nöjda med deras stabila hostingtjänster och breda utbud. 

Recension och betyg

Inleed är ett pålitligt och tryggt webbhotellföretag som vi kan rekommendera. Deras kundtjänst finns att nå alla dagar i veckan över telefon – vilket är ett stort plus, och deras utbud är brett nog att passa de allra flesta. 

När man beställer från Inleed bör man dock vara uppmärksam på att de skriver ut sitt webbutrymme i MB istället för GB. Deras minsta webbhotell med 2000 MB kan låta som mycket, men om man skriver om det till 2 GB förstår man att utrymmet är ganska begränsat. 

Inleed webbhotell
Läs mer & Beställ

Fördelar

  • Bra priser
  • Snabba och lokala servrar
  • Användarvänlig kontrollpanel – DirectAdmin
  • Brett utbud

Nackdelar

  • Vilseledande att skriva ut webbutrymme i MB istället för GB på hemsidan

Betyg

Webbdeisgnguiden ger Inleed betydet 5/5.

Om Inleed

Inleed
HemsidaInleed
AdressTällberg, Sverige
Telefon08-519 70 666
BolagYelles AB

Vanliga frågor och svar om Inleed

Vad kostar det att köpa webbhotell hos Inleed?

Hos Inleed kan man hitta webbhotellpaket från 19 kr/månad. Detta är deras minsta paket med 2 GB webbutrymme och 50 GB trafik. Det är litet, men passar den som vill publicera sin första, eller en mindre, hemsida. 

Är Inleed svenskt?

Ja, Inleed är ett svenskt webbhotell med sina rötter i Dalarna. Deras servrar hittas i Tällberg och Falun i Dalarna, men även i Stockholm och Paris. Support finns på svenska över telefon, e-post och chatt.

Funkar Inleed med WordPress?

Ja, alla Inleeds hostingpaket fungerar utmärkt med WordPress. De har webbhotell, servrar och managed WordPress. 

Hur kommer jag i kontakt med Inleed?

Inleed kan kontaktas via telefon på telefonnummer 08-519 70 666, chatt via deras hemsida och mejl på support@inleed.se. Kundtjänsten är bemannad alla dagar i veckan. Du hittar öppettider under rubriken ”Support och hjälpcenter” högre upp i texten.