Loopia

Loopia stoltserar med att vara Sveriges största webbhotell. De har tusentals kunder – både privatpersoner med mindre hemsidor eller bloggar, och större företag med högre krav. Hos Loopia hittar man det mesta man behöver inom hosting. Företaget erbjuder bland annat webbhotellpaket, webbhostinglösningar, sitebuilder, domäner, e-post, VPS och möjlighet att bli återförsäljare. 

Loopia är en del av Loopia Group – ett av Europas ledande företag inom hosting. De står även bakom varumärken som Websupport, Space2U, Crystone och Levonline. 

Loopias utbud

Loopia erbjuder helhetslösningar inom hosting. Hos företaget kan man skaffa allt från domän och webbhotell till e-postkonto med domän, sitebuilder och allt annat som kan tänkas behövas för att publicera en webbsajt eller webbshop. 

Webbhotellpaket

Hos Loopia hittas tre olika färdiga webbhotellpaket: Privat, Företag och Företag Plus. De olika paketen är namngivna efter vilken typ av kund de vänder sig till, men man kan även som privatperson köpa Företagspaket och Företagspaket Plus om man har en webbsajt med lite större behov. 

PrivatFöretagFöretag Plus
75 GB webbutrymme150 GB webbutrymme200 GB webbutrymme
Obegränsat antal hemsidorObegränsat antal hemsidorObegränsat antal hemsidor
Fritt antal e-postkontonFritt antal e-postkontonFritt antal e-postkonton
Sitebuilder Small ingårSitebuilder Small ingårSitebuilder Small ingår
75 GB e-postutrymme150 GB e-postutrymme200 GB e-postutrymme
Windows hostingWindows hosting
Loopia BoostLoopia Boost
SSL-certifikatSSL-certifikatSSL-certifikat

VPS

Vill man ha lite mer kraft och frihet erbjuder Loopia VPS – Virtuell Privat Server. Med en VPS har man en isolerad miljö med dedikerade resurser. Då är det möjligt att anpassa och konfigurera servern efter egna önskemål. 

WordPress

Alla webbhotellpaket från Loopia fungerar utmärkt med WordPress. Alla paket kommer med bra prestanda, dagliga säkerhetskopior, möjlighet till ett fritt antal hemsidor, säkerhet och tillgång till kunnig WordPress-support. 

Loopia Sitebuilder

Om du vill komma igång snabbt med din nya webbsajt, eller inte har några tidigare kunskaper av WordPress eller andra publiceringsverktyg, erbjuder Loopia verktyget sitebuilder. Verktyget kommer med färdiga mallar som man kan använda för att bygga sin egen webbsida. Mallarna kan anpassas med ett drag and drop-verktyg för att visa ditt innehåll. 

Loopia Sitebuilder Small ingår när man köper webbhotell. Vill man få tillgång till fler funktioner kan man köpa ett tilläggspaket med Sitebuilder Medium eller Large. 

Domäner

.se, .com, .me, .nu och .online är några av de toppdomäner Loopia erbjuder. Välj mellan en stort utbud och registrera enkelt ditt domännamn via hemsidan.

Loopia E-post

Via Loopia kan man skaffa Loopia-e-post med egen domän och e-post, dokument och kalender via Microsoft 365.

Med Loopia e-post kan du skapa från 5 e-postadresser med din egen domän. Du får alltid spamfilter, autosvar och tillgång till webbmail. 

Support och hjälpcenter

Loopia erbjuder ett stort hjälpcentrum med svar på många av de frågor man kan stöta på när man ska köpa eller hantera sitt webbhotell. 

Om man vill ha personlig hjälp erbjuds det via e-post, chatt och telefon. 

Kontakt:

 • Telefonnummer: 021-12 82 22
 • E-post: Support@loopia.se
 • Chatt: Via hemsidan

Öppettider

 • Mån-fre: 08:00 – 19:00
 • Lör-sön: 11:00 – 15:00

Kundernas omdöme

Loopia är ett omtyckt webbhotell – det märks när vi tittar på företagets omdömen på Trustpilot. De har över 1 100 recensioner, och 83 % av dem ger företaget 5/5 stjärnor i betyg. De nöjda kunderna lyfter särskilt fram den kunniga supporten och stabila tjänsterna.

På Trustpilot har Loopia betyder 4,5/5 – Utmärkt.

Recension och betyg

Även vi tycker att Loopia är ett pålitligt, modernt och tryggt webbhotell med bra utbud, bra prissättning och tillgänglig support. Prismässigt ligger de lite högre än de billigaste alternativen på marknaden, men det gör inte så mycket när tjänsterna är så pass bra.

Loopia webbhotell
Läs mer & Beställ

Fördelar

 • Kunnig support som finns tillgänglig alla dagar
 • Stort utbud av tjänster
 • Använder vänlig kontrollpanel
 • Sitebuilder
 • Anpassat för WordPress

Nackdelar

 • Lite dyrare

Betyg

Webbdesignguiden ger Loopia betyget 5/5.

Om Loopia

Loopia
HemsidaLoopia.se
AdressVästerås, Sverige
Telefon021-12 82 22
BolagLoopia AB

Vanliga frågor och svar om Loopia

Hur kontaktar jag Loopia?

Loopia kan nås via telefon, e-post och chatt under vardagar och helger. Du hittar kontaktuppgifter och öppettider för kundtjänst under rubriken ”Support och hjälpcenter” på vår sida.

Är Loopia bra för WordPress?

Ja, alla webbhotellpaket Loopia erbjuder fungerar utmärkt att använda med WordPress. Prestandan är utmärkt och det görs dagliga backups för att skydda din WordPress-sida.

Är Loopia bra?

Ja, av oss på Webbdesignguiden får Loopia 5/5 i betyg. Vi tycker att det är ett pålitligt och stabilt webbhotell med ett stort utbud och tillgänglig och kunnig support. Läs mer i vår recension.

Vad kostar webbhotell hos Loopia?

Loopia har tre olika paket för webbhotell som kostar från 39 kr/mån första året. Därefter ligger priset på från 99 kr/månad.