Starta hemsida – Den enkla guiden

Här visar vi hur du startar egen hemsida!

Det är enkelt att skapa en egen ny hemsida även om det först verkar lite krångligt och bökigt. Vi visar här nedan hur du skall göra för att komma igång med ny hemsida inom 15 minuter! Starta egen sajt med vår enkla guide. Ett par steg, så är du igång!

Såhär startar du hemsida

Tre steg för att starta ny hemsida:

  1. Domän och webbhotell
  2. WordPress installation
  3. Gör din hemsida snygg

 1) Domän och Webbhotell

Du behöver först ett domännamn när du skall starta egen hemsida. Här på denna sajten använder jag mig av webbdesignguiden.se. Tycker du att det är svårt att veta vad du skall använda för domännamn, så är det bra att du sätter dig ner och funderar ett tag. Gör en brainstorm av namn som du kan använda dig av. Du kan använda dig av ditt namn, ett fiktivt namn, ditt företagsnamn, eller något annat du tycker är bra eller roligt! Det finns många vägar att ta när man skall skaffa sig nytt domännamn.

Skaffa domän och webbhotell hos Miss Hosting

Miss Hosting är ett bra och mycket uppskattat webbhotell. De har bra priser och snabb support! Jag kan verkligen rekommendera Miss Hosting för domäner och webbhotell!

Miss Hosting webbhotell

Välj Webbhotell i menyn högts upp på sidan. Då kommer du vidare till Miss Hostings olika paket för webbhotell.

Lägg din beställning! 

Miss hosting välj webbhotellpaket

Jag rekommenderar att du väljer Medium som val. Den varianten av webbhotell har allt du behöver för att skapa en bra och framgångsrik hemsida. Välj Medium!

Miss Hosting har ofta riktigt bra erbjudande på domäner och webbhotell! Du kan absolut skaffa en riktigt fin och framgångsrik hemsida med Miss Hosting! Man vill ha låga kostnader och bra service och detta får du absolut hos Miss Hosting!

Nu klickar du på beställ! 

Nu söker du efter det domännamn du tänker skaffa. Man hoppas att det är ledigt och att man kan få den med den TLD man önskar. Det är ibland lite finurligt att hitta på rätt domän och att den är ledig, men när du hittat rätt så väljer du det!

Sök domän på Miss Hosting

Nu väljer du som sagt domänen. Sen granskar du din varukorg och lägger till de tjänster du vill ha.

kundvagn Miss Hosting

Klicka på Vidare till betalning.

Logga in om du redan är kund eller skapa ett nytt konto. Sen betalar du för ditt nya webbhotell.

Nu är du igång på riktigt! Du är nu på god väg att skaffa dig din nya hemsida! Det är endast ett par mindre steg kvar att ta, sedan är du igång på riktigt! Vi har alla startat på ruta ett när det kommer till hemsidor och du är nu på god väg!

2) WordPress Installation

När du nu har registrerat dig hos Miss Hosting kan du börja med din WordPress installation. WordPress är den plattform som du kommer att använda dig av för att strata din nya hemsida. Det är den enklaste programmet för att skapa hemsidor, bloggar och webbshoppar. Det är samma program som vi använder här inne på webbdesignguiden.se. Det är nästan som att skriva i Word, om man enkelt skall förklara WordPress. Riktigt enkelt och bra!

Du loggar in på kontrollpanelen hos Miss Hosting. Klicka på cPanel i menyn till höger.

Nu kommer du till en sida full av applikationer du kan installera. Vi ska hitta WordPress.

Klicka på loggan för WordPress. Du installerar WordPress genom att klicka på loggan!

Klicka nu på Install Now.

Installationen startar och det tar ca en halv minut. När installationen är färdig får du din admin-länk och dina inloggningsuppgifter på din mail. Klicka på länken i mailet och logga efter det in på din sida. Det ser ut som bilden här nedan. Enkelt och snabbt går det, så det passar även dig som är nybörjare vad gäller egna hemsidor.

Hemsida med WordPress

Sådär! Nu är du inloggad på din egen hemsida. Visst är det häftigt! Nu kan du sätta igång att skapa den hemsida du vill och du bestämmer själv hur den skall se ut, vad du skall skriva om och annat som har med den att göra! Du skriver som sagt i en form av Word dokument. Enkelt och perfekt för dig som är nybörjare! WordPress är perfekt för alla även dig som är nybörjare!

Det är väldigt många runt om i världen som använder sig av WordPress för att skapa hemsidor, bloggar och webbshoppar. Det är absolut den bästa plattformen för att skapa snygga och framgångsrika hemsidor på Internet. Du är inte ensam om att använda dig av WordPress! Det är över 30% av alla sajter som använder denna enkla och stabila programvara för sina sajter!

Nu kan du börja att arbeta med din nya hemsida och du kan antingen få ut ditt budskap, sälja saker, blogga, skapa en webbshop eller en vanlig snygg hemsida. Denna sidan som du tittar på är ett bevis på att du verkligen kan skapa hemsidor som syns på Internet med enkla medel!

 3) Gör en snygg hemsida

Nu är du ägare till din nya hemsida. Du kan nu börja att skapa din egen hemsida och i stort sätt få den att se ut precis som du själv vill. WordPress har ett stort utbud att fina och attraktiva hemsidesmallar, så att du kan få den att se ut som du själv vill. Du har en mängd möjligheter att få en snygg och framgångsrik hemsida med någon av alla de mallar för WordPress som finns tillgängliga.

Nu är det nära att du skall publicera ditt första inlägg eller din första sida på din nya hemsida. Bra va? Nu är det nära! Nu är du verkligen på gång att skapa hemsida! Se till att inte fastna så mycket i början i detaljer utan se till att publicera din första sida eller inlägg! Med hjälp av något av alla de tusentals teman och mallar som finns tillgängliga kommer du att skapa en snygg och häftig hemsida!

Det finns som sagt en mängd olika teman och mallar så du kan få den design du gillar. Det finns mängder av teman som är gratis och det är bara att installera dem via ett par enkla knapptryckningar sedan  är du igång! Du behöver inte köpa dyra teman eller mallar utan det finns absolut många fina gratis teman för WordPress!

Mängder med teman och tillägg hittar du här. Skapa hemsidor på riktigt med WordPress!