Starta hemsida – Den enkla guiden

Du vill starta en egen hemsida?

Men, vet du vad? Idag är en alldeles utmärkt dag för dig att starta egen sajt! 

Låt bli att göra något annat de närmaste 15 minuterna och följ istället de här tre stegen, som vi visar här nedan. Du kommer att vara igång med din hemsida innan du vet ordet av det. Det är enklare att sätta igång med sin blogg än du tror. Det är helt klart värt att göra! Det är ett par enkla steg och sedan är du igång!

Hur du startar en blogg

De tre stegen för att starta din blogg:

  1. Webbhotell och domännamn
  2. Installera WordPress
  3. Göra din blogg snygg

 1) Webhotell och domännamn

Vad vill du ha för domännamn? Mitt är, som du kanske redan märkt webbdesignguiden.se. En bra idé är att brainstorma så många namn som möjligt. Du kan antingen skaffa dig ett namn som heter det du har tänkt att blogga om eller så skaffar du ett domännamn, som är ditt företag, ifall du har en firma eller så skaffar du ett kort coolt namn, som man kommer ihåg. Många bloggar under sitt eget namn. Det finns flera vägar att gå vad gäller domännamn!

Gå till Miss Hosting när du är klar!

Miss Hosting är ett tryggt och prisvärt webbhotell, som jag själv använder och kan rekommendera. Bra service och bra priser både för webbhotell och domännamn! Ett bra webbhotell helt enkelt!

Börja med att lägga din beställning.

Skaffa egen hemsida

Om du får frågan att välja ett paket, skulle jag rekommendera dig att välja Basic. Det innehåller allt du behöver för att starta en färgsprakande och snygg blogg.

Det fina med Miss Hosting är att de ofta har riktigt bra erbjudande. Genom att välja en längre bindningstid kan du få en blogg till en riktigt låg månadskostnad. Du vet ju hur jag älskar ett riktigt bra erbjudande! 🙂 Du vill ha låga kostnader och höga intäkter vad gäller din nystartade blogg.

Klicka på Beställ nu.

Nästa steg är att söka efter lediga domännamn. Man hoppas ju alltid på att det domännamnet är ledigt som man har tänkt använda sig av. Det finns alla möjliga och omöjliga vägar att ta vad gäller domännamn, men jag hoppas på att det du vill ha är ledigt!

Valj doman hemsida

Välj en domän, skapa ett konto och genomför betalningen. Sedan kan vi komma igång på riktigt! Du är nu på god väg att börja blogga och det är nu enbart ett par små steg kvar tills du äger och driver din egen blogg. Riktigt spännande! Vi har alla börjat någonstans och det är enklare än man kan tro att komma igång med sin nya sajt.

2) Installera WordPress

När du är klar med att registrera dig hos Miss Hosting kan du börja att installera WordPress. WordPress är en programvara för att blogga. Det är samma programvara som jag använder för Starta-Blogg.se. Det bästa är att det är superenkelt att installera och använda – dessutom helt gratis. Majoriteten av alla bloggar drivs med WordPress.

För att installera WordPress måste du logga in på Miss Hosting kontrollpanel. Klicka på WordPress logotypen.

Installera egen hemsida

Klicka sedan på install this application.

Starta hemsida WordPress

Din installation påbörjas nu och tar ungefär 30 sekunder. När den är klar, får du en admin-länk och inloggnings-uppgifter skickade till din mail, du klickar på länken och loggar in på sidan som ser ut som nedan. Det är enkla steg att följa även för dig som är nybörjare.

Hemsida med WordPress

Du är nu officiellt inloggad på din egen hemsida. Grattis! Nu är det bara att sätta igång att skriva och skapa den sajt du verkligen du själv vill ha. Du skriver som i ett Word dokument kan man säga, så det är enkelt att hantera en WordPress sida.

Av alla bloggar/hemsidor som finns på Internet så drivs nästan 30% av WordPress, så du är i gott sällskap. Det är den bästa plattformen som finns för att skapa och driva framgångsrika sajter och bloggar enligt mig. Du kan skapa allt från enkla bloggar till avancerade hemsidor och webbshoppar med WordPress! Enligt mig den bästa plattformen!

Du kan sälja och annonsera om allt mellan himmel och jord på din blogg och WordPress är perfekt att använda för att skapa sig en inkomst via Internet. Jag själv med är ett bra exempel på att det går och verkligen fungerar!

 3) Göra din hemsida snygg

NU äger du din egen hemsida och du kan nu börja att skapa den där snygga sajten du vill ha! Det känns bra va? När du skapar en hemsida med hjälp av WordPress finns det en stor mängd olika möjligheter att skapa en riktigt snygg och attraktiv hemsida, blogg eller webbshop! Du har oändliga möjligheter!

Du är nu endast bara några minuter från att ha publicerat det första inlägget på din nya hemsida! Det känns väl bra? Du är på gång nu! Fastna i inte detaljer i början utan publicera inlägg, skapa snygga bilder samt sätt igång bara! Du har massor av möjligheter att skapa en riktigt bra och snygg sajt med hjälp av alla teman hos WordPress.

Wordpress tema

Det finns tusentals teman och tillägg att välja mellan och du kan skapa den design du vill med hjälp av rätt tema samt ett par tillägg som WordPress har att erbjuda. Det bästa är att WordPress har så många gratisteman samt tillägg, så du behöver inte kosta på dig massa dyra produkter för att få en riktigt fräsch hemsida! Du skapar din hemsida helt gratis vad gäller teman och tillägg när du vill det! Du behöver inga premiumprodukter till att börja med!

Mängder med teman och tillägg hittar du här. Skapa hemsidor på riktigt med WordPress!