Strato

Strato logo

Strato är ett av Europas största webbhotell. De har sina rötter i Tyskland men har sen lanseringen 1997 blivit stora i bland annat Nederländerna, Spanien och Frankrike. Idag har de även lanserats i Sverige med hemsida, tjänster och support på svenska. Strato erbjuder webbhotelltjänster som domäner, hosting, sitebuilder, lösningar för e-handel, servrar, molnlagring och andra verktyg kan förenkla ens liv på nätet. 

Strato har ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet. Som ett av de första företagen i branschen blev Strato klimatneutralt 2021. Det innebär att de kompenserar för de koldioxidutsläpp som görs i samband med deras verksamhet. All deras datalagring finns i Europa – koncentrerat till två datacenter i Tyskland, ett i Berlin och ett i Karlsruhe. Dessa drivs med uteslutande grön el sedan 2008. 

Stratos utbud

Strato har ett brett utbud av webbhotelltjänster. Oavsett om har ett mindre projekt eller behöver lösningar för ett stort företag kan Strato erbjuda hosting och webbhotell. Förutom webbhotell erbjuder de domäner, e-posttjänster och molnlagring.

Webbhotellpaket

Stratos webbhotellpaket finns i fyra olika utföranden: Starter, Basic, Advanced och Pro. I alla paket ingår domän, webbutrymme och e-post. Ju större paket man väljer desto mer utrymme och funktioner får man.

Med webbhotellet kan man genom en 1-klicksinstallation använda innehållssystem som WordPress, Joomla, Typo3 och Drupal. Programmeringsspråk som stöds är bland annat git, Ruby, matomo och Python.

StarterBasicAdvancedPro
50 GB webbutrymme100 GB webbutrymme150 GB webbutrymme200 GB webbutrymme
2 SSD databaser25 SSD databaser50 SSD databaser75 SSD databaser
2 000 e-postkonton4 000 e-postkonton8 000 e-postkonton15 000 e-postkonton
Sitebuilder ingårSitebuilder ingårSitebuilder ingårSitebuilder ingår
Inkl. 1 domännamnInkl. 1 domännamnInkl. 1 domännamnInkl. 1 domännamn
Inkl. 1 SSL-certifikatInkl. 1 SSL-certifikatInkl. 1 SSL-certifikatInkl. 1 SSL-certifikat

WordPress

För den som planerar att publicera en hemsida med WordPress erbjuder Strato specialanpassade WordPress-lösningar – WordPress Webbhotell. Dessa paket finns i fyra storlekar: Starter, Basic, Advanced och Pro. Alla paket kommer med enkel administration, vass prestanda och säkerhetsanpassningar. 

Webbshop

Om man vill skapa en webbshop med enkel administration erbjuder Strato Webbshop-paket. Webbshop-vertyget är anpassningsbart med hjälp av färdiga designmallar och integrerade betalmetoder som PayPal, Klarna och kreditkort. 

Det erbjuds även möjlighet att marknadsföra via kommersiella webbplatser, sociala medier och att ansluta sitt produktutbud till Amazon – både för prisjämförelse och för att nå fler kunder. 

Webbshop finns i storlekarna: Starter, Basic, Advanced och Pro

Sitebuilder

En sitebuilder är ett verktyg som förenklar processen när man ska designa och publicera en hemsida. Detta verktyg gör det möjligt även för personer utan förkunskaper att synas online.

Stratos sitebuilder kommer med över 130 designmallar som man kan anpassa och justera efter eget tycke och smak. Med hjälp av drag and drop kan man enkelt anpassa designen och i realtid se hur slutresultatet kommer att se ut. 

Integrera allt från kontaktformulär och tidsbokningskalender till bildgallerier och kartor. 

Support och hjälpcenter

Strato erbjuder en tillgänglig och kunnig support. Om man behöver hjälp kan man ring eller skicka ett meddelande via e-post.

 • Telefon: 08-580 975 40
 • Öppet: Måndag – fredag, 09:00 – 17:00

Förutom support erbjuds ett hjälpcenter med artiklar och guider som man kan använda för att försöka lösa sitt problem eller få svar på sin fråga på egen hand. 

Kundernas omdöme

Kundernas erfarenhet av Strato är övervägande positiv. På recensionssajten Trustpilot har nästan 40 % av deras kunder gett Strato betyget 5/5.

Totalt har de ett betyg på 3,3/5 med över 40 betyg satta. 

Recension och betyg

Strato är ett webbhotell med stor bredd på sina tjänster och flexibla lösningar för såväl privatpersoner som företag. De är pålitliga, har bra recensioner från kunder och fokuserar mycket på en tillgänglig kundservice och en kunnig support. Deras fokus på miljö och hållbarhet gör att de sticker ut på webbhotellmarknaden som en förebild för andra i branschen. 

Strato är ett utmärkt val för den som behöver hostingtjänster.

Strato

Just nu erbjuder Strato följande paket gratis i 1 år:

 • Webbhotell Basic
 • WordPress Webbhotell Basic
 • E-post Advanced
 • Sitebuilder Advanced
 • Webbshop Advanced
Läs mer & Beställ

Fördelar

 • Stort och flexibelt utbud
 • Sitebuilder och Webbshop för kunder utan förkunskaper
 • Support på svenska över telefon
 • Bra omdömen på Trustpilot
 • Återkommande erbjudanden och bra priser

Nackdelar

 • Supporten är stängd på helgen
 • Ingen kundtjänst över chatt

Betyg

Webbdesignguiden ger Strato betyget: 5/5.

Om Strato

Strato
HemsidaStrato.se
AdressBerlin, Tyskland
Telefon08-580 975 40
BolagStrato AG

Vanliga frågor och svar om Strato

Är Strato bra för WordPress?

Ja, Strato erbjuder specialanpassade webbhotellpaket för just WordPress. Med dessa paket kan man installera WordPress med 1 klick och alla specifikationer gör att WordPress har en optimal miljö.

Är det dyrt med webbhotell hos Strato?

Nej, Strato är ett av de mest prisvärda webbhotellen på marknaden just nu. Du kan beställa Webbhotell Basic och WordPress Webbhotell Basic för 0 kr/mån i ett helt år just nu.

Har Strato sitebuilder?

Ja, för den som vill kunna skapa en hemsida snabbt och enkelt erbjuder Strato sin egen sitebuilder. Man designar med drag och släpp-verktyg och färdiga mallar.

Är Strato svenskt?

Nej, Strato har sina rötter i Tyskland, men de erbjuder sin hemsida, sina tjänster och sin support på svenska för sina svenska kunder.