WordPress hjälp, vad är WordPress? Introduktion

För den som ville göra en hemsida när internet började bli stort i mitten på 90-talet fanns inga publiceringssystem. Då var det att lära sig HTML som gällde och att försöka få sin hemsida att visas korrekt i de värdelösa webbläsare som fanns på den tiden kunde få en att slita sitt hår. Den som vill göra en hemsida idag har det mycket lättare, tack vare WordPress.

Vad är WordPress och varför är det så bra?

WordPress är ett publiceringsverktyg, alltså ett ”program” som gör att du kan skapa en hemsida eller blogg och designa, ändra samt uppdatera den – utan att kunna någonting om att koda hemsidor.
Wordpress är väldigt hett just nu. Det är inte bara det bästa och mest lättanvända publiceringsverktyget som finns, det är också helt gratis att installera och använda.

Använder man det till bloggar eller vanliga hemsidor?

Båda två. Om någon startar en blogg idag kan du nästan vara säker på att den bygger på WordPress. Det går också utmärkt att bygga ”vanliga hemsidor”, såsom informationssidor eller företagshemsidor, på WordPress. Allt fler webbyråer som använder sig av WordPress som publiceringsverktyg börjar dyka upp. Att det är gratis gör att man kan hålla ner kostnaderna, och att det är väldigt lättanvänt för kunden skadar naturligtvis inte.

Fördelar med WordPress

Det finns massor med fördelar. Här kommer en lista på några av de största:

  • Det är gratis.
  • Det är enkelt att installera och använda.
  • Det är enkelt att ändra designen med hjälp av tusentals gratis teman.
  • Det är enkelt att bygga ut funktionaliteten med hjälp av tusentals gratis plugins.
  • Väldigt många människor använder det vilket gör att det är lätt att söka efter hjälp och få hjälp.
  • Du kan spara ner och ta backup på hela din blogg/hemsida med ett par klick.
  • Du kan logga in på din blogg/hemsida med användarnamn och lösenord från vilket dator som helst med internetuppkoppling, precis som med mailen.

På den här sidan finns massor med WordPress hjälp, så läs gärna vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *