Installera WordPress hos One

Det är enkelt att installera WordPress hos One. Denna guide visar dig hur.

När du registrerade dig hos One fick du ett mail med dina uppgifter. I detta mail står även uppgifterna för din databas, vilka du behöver till hands när du ska installera WordPress.

Börja med att ladda ner svenska WordPress på den officiella hemsidan här.

Packa sedan upp/unzippa filen du laddat ner till exempelvis skrivbordet. Detta gör du genom att dubbelklicka på filen och följa instruktionerna. Efter detta behöver du ett FTP-program, exempelvis FileZilla. Med ditt FTP-program laddar du sedan upp mappens innehåll till One.com i rotmappen, alltså den ”första” mappen som du öppnar i FTP-programmet. Du ska inte få en mapp på webbhotellet som heter wordpress, då har du laddat upp hela mappen. Du ska gå in i mappen och föra över allt som finns i den till rotmappen på webbhotellet.

Så här ska det se ut i ditt FTP-program (FileZilla på bilden)  när du fört över filerna.
Så här ska det se ut i ditt FTP-program (FileZilla används på bilden) när du fört över filerna.

Det tar ett tag för alla filer att föras över till One.com och din server. När det är klart använder du din webbläsare för att gå till http://www.dinhemsideadress.se/wp-admin/install.php. Klicka på knappen ”Skapa en konfigurationsfil” och sedan knappen ”Då kör vi”. Fyll i dina MySQL-uppgifter och klicka på knappen ”Skicka”. Välj sedan ett användarnamn och lösenord och ange din e-postadress. Efter det är du klar och kan logga in.

Adressen för att logga in är

Du har nu installerat WordPress hos One.com! Behöver du mer WordPress-hjälp så läs gärna vår WordPress-guide här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *