Kategorier
Uncategorized

Indexera hemsida: Få Google att registrera din hemsida

Har du skapat en ny hemsida och vill att den ska synas i Google, eller har din befintliga hemsida inte indexerats av Google? Denna korta guide berättar hur du gör för att indexera din hemsida!

indexera-hemsida

Google tar ibland lång tid på sig att indexera nytt innehåll och nybyggda hemsidor. En sida indexeras när den ”crawlas” av Googles sökspindel Googlebot. Som så ofta när det kommer till Google vet ingen exakt hur saker och ting fungerar och det finns inga absoluta sanningar, men när det kommer till att indexera hemsida så är följande steg de viktigaste:

Sitemap
Skapa en sitemap och skicka in denna till Google via Google Webmaster Tools. Detta gör det lättare för Googlebot att hitta din sida och alla sidor som hör till den.
Ett enkelt sätt att skapa en sitemap är att gå till denna sida och följa instruktionerna. Du kommer att behöva ett FTP-program för att ladda upp din sitemap på servern och ett Google-konto för att komma åt Google Webmaster Tools.

Submitta/skicka in URL
Det är ganska ”old school” att skicka in sin URL till sökmotorerna manuellt och frågan är hut mycket detta hjälper, men det kan ju inte skada i alla fall! Här skickar du in din hemsida/URL för indexering.

Länka från en annan hemsida du äger
Har du kanske en annan hemsida som redan är indexerad av Google? Om du vill kan du lägga upp en länk till din nya hemsida på den vilket mycket väl kan snabba på indexeringen av din nya hemsida.

Bloggar, forum och Pusha
Sidor som ofta uppdateras crawlas också oftare av Google för att nya sidor snabbt ska indexeras. Exempel på sidor som ofta uppdateras är aktiva bloggar, diskussionsforum samt sociala bokmärkessajter som Pusha.se. Skriv ett blogginlägg och ta med din hemsideadress i URL-fältet, skriv ett foruminlägg och ha med din URL i signaturen, eller registrera ett konto (gratis) på Pusha och posta din länk.

Dessa tillvägagångssätt är ingen garanti för att din hemsida indexeras snabbare, men de ökar absolut chansen.

Hur lång tid tar det innan en ny hemsida registreras och indexeras hos Google? Om du har följt några av stegen ovan och din sida inte indexerats inom en vecka kan det vara dags att se om något är fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *