Kolla en hemsidas inlänkar

Yahoo Site Explorer är ett mycket bra verktyg för att kolla vilka inlänkar en sida har. Att kunna göra detta är bra för att få en uppfattning om hur svårt det kan vara att ta sig förbi en viss hemsida i sökträfflistan. Att se varifrån en sida får länkar kan också vara bra när man själv letar efter potentiella sidor som kan länka till ens hemsida.

Yahoo Site Explorer visar tyvärr inte varenda inlänk som en sida har, av någon anledning, men det är  det bästa verktyget som finns för att kolla inlänkar och är en viktig del i varje sökmotoroptimerares arsenal. Min erfarenhet är att i alla fall 90% av inlänkarna visas, men det skiftar säkert mellan olika sidor.

Skriv in din hemsida eller blogg i sökfältet och sök, sen klickar du på knappen ”Inlinks” och väljer ”except from this domain” i dropdown-menyn. Detta gör du för att sidans interna länkar inte ska visas i listan, eftersom dessa är ointressanta.

Det är viktigt att förstå att även om inlänkar är väldigt viktigt för hur bra en hemsida rankar så finns andra viktiga faktorer som spelar in, t.ex. hur många indexerade sidor innehåll en hemsida har, hur gammal sidan är, och hur relevant den är för besökaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *