Sökmotoroptimering SEO och bindestreck i domänen

Det har länge debatterats om ifall bindestreck i domänen är dåligt för sökmotoroptimering och om man rankar lägre i sökträfflistan för att man har ett bindestreck i domänen. Då jag har byggt ett ganska stort antal hemsidor och där vissa har bindestreck och där vissa inte har det så anser jag mig ha en ganska bra koll på hur det ligger till.

Min teori: Fler än ett bindestreck i domänen har negativ inverkan på sidans rankning.

Jag menar alltså att ett bindestreck i din domän inte spelar någon roll, men om du har två eller fler så kommer detta påverka din sidas rankning negativt.

Hur har jag kommit fram till denna teori? Jag har ett antal sidor som har ett bindestreck i domänen och ett antal med två bindestreck i domänen. Jag har lagt ner lika mycket jobb på inlänkningar och innehåll till samtliga siter, och de sidor med ett bindestreck har uppfört sig precis som sidor som inte har några bindestreck i domänen, men sidorna med två bindestreck i domänen har inte indexerats utav Google ännu, och det har gått flera månader.

Det är rimligt att häva att detta kan bero på någonting annat än bindestrecken, men jag äger 25+ hemsidor, och det är bara sidorna med bindestreck i domänen som inte indexerats.

Naturligtvis finns det massor med sidor i Googles index som två eller fler bindestreck i domänen som har indexerats och som kanske även rankar hyggligt på sin sökterm, men jag ser mina erfarenheter som ett tydligt tecken på att Google rynkar pannan inför domäner med många bindestreck.

Sträva alltså efter att så långt som möjligt ha max ett bindestreck i domänen, och helst inga alls om detta är möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *