4 vanliga misstag i bloggdesign och användarvänlighet

Ibland anländer jag vid en blogg som jag genast blir intresserad av, men så är det någonting livsviktigt som fattas som gör att jag blir trött och kanske vänder direkt i dörren. Denna blogg är långt ifrån perfekt och det finns säkert saker att sakna eller irritera sig på, men här är 4 misstag som jag känner att man absolut inte får göra:

Ingen information om författaren och inget sätt att kontakta honom/henne. Bloggar är en social grej och att veta att det finns en levande människa med intresse för det som skriv på bloggen gör mig mer intresserad till att läsa, kommentera och subscriba till RSS-feeden. Detta är kanske inte riktigt lika livsviktigt på vissa nyhetsrelaterade bloggar om t.ex. spel eller liknande, men det är ändå alltid positivt att ha med lite information om sig på sin blogg i min bok, och med tiden tror jag att det leder till fler besökare, vad man är skriver om.

För ofokuserat innehåll och bloggposter som absolut inte hör hemma på bloggen är en stor turn-off. Bara för någon timme sen hittade jag denna artikel via Pusha. Vad gör en artikel om webbhotell på en blogg om spel? Detta får bloggen att kännas väldigt oseriös enligt mig och jag tänker att det är 12-åriga Erik som driver den jag skulle aldrig få mig att återvända till den.

Svårt att subscriba till RSS-feeden. Ett ganska vanligt problem och ett allvarligt sådant. Det är väl i bloggarens intresse att en besökare ska kunna anmäla sig till dess RSS-feed? Många WordPress-themes har sin RSS-länk i footern, vilket jag gissar är från ett par år sedan när RSS inte var så populärt som det är idag. RSS-länken ska finnas tydligt i headern eller sidebaren enligt mig.

Inga datum på inläggen. Katastrof. Innan jag börjar läsa en artikel vill jag veta när den var skriven så att jag vet om informationen fortfarande är aktuell. Detta gäller även artiklar som är aktuella under en lång tid. Även om jag finner att artikeln skrevs för länge sen så ökar chansen att jag läser den om jag vet när den skapades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *