Få fler besökare, 7 supertips

Mängden besökare har stor betydelse för de flesta bloggare och webmasters. Många besökare innebär att man lyckats med att skapa en blogg eller hemsida som många gillar och vill besöka, och kan ge en känsla av bekräftelse vilket alltid är trevligt. Det beyder naturligtvis också mer intäkter om man har annonser eller säljer tjänster.

Här kommer ett par riktigt bra tips för dig som vill få fler besökare:

Skriv, skriv, skriv. Om du jobbar hårt och producerar många, långa och bra artiklar kommer du med tiden få väldigt mycket trafik från sökmotorerna. Om dina artiklar är så bra att folk länkar till dem så går denna process ännu snabbare.

Skicka in till Pusha.se. Folket på Pusha pushar friskt för artiklar som är av nytta ochvärde för andra, och är ett enkelt sätt att få fler besökare.

Facebook-profil. Posta din länk på din profil. Även om dina närmaste känner till din blogg eller hemsida så har man ofta en massa vänner på Facebook som man sällan eller aldrig pratar med, och på detta sätt kan de se din länk.

Facebook fan-sida. En Facebook fan-sida kan också leda till massor med besökare. Kalla den något ”catchy” som folk vill vara med i. Om du har en sida om skoluppsatser, kalla den ”Vi som hatar att göra läxor”. Om den handlar om hundar, kalla den ”Vi som älskar vår hund”. På fansidan kan du sen posta din länk.

Forum. Vad än din blogg eller hemsida handlar om så finns finns det nästan alltid ett par forum som passar att hänga i. Ha din länk i din signatur och skriv bra och konstruktiva inlägg i forumen så får du bra exponering av din länk och chans till att få fler besökare.

Länka ofta till andra. Folk uppskattar alltid att bli länkade från andra, och chansen är att de återgäldar tjänsten. Även om de inte länkar kommer du i alla fall få deras uppmärksamhet vilket alltid är bra. Om de har sin sida eller blogg på WordPress så ser de oftast automatiskt när du länkar till en av deras artiklar tack vare trackbacks.

Håll en tävling. En liten tävling med något slags pris till vinnaren är ett bra sätt att få fler besökare. Ha som kriterie för att få vara med i tävlingen att man ska länka till dig. Detta betalar sig bra i längden eftersom sökmotorerna älskar inkommande länkar till en sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *