Kategorier
Uncategorized

Hitta något att blogga om, 3 bra verktyg

De flesta seriösa bloggare önskar att deras läsare helt enkelt berättade för dem vad de vill läsa om, eftersom det ofta är svårt att hitta något att att blogga om. Google har dock ett antal verktyg som du kan använda och dra fördel av för att se vad folk vill läsa om. När man tänker efter så är det precis vad Google vill – att du ska skriva innehåll och artiklar som folk vill läsa, eftersom att varje gång det händer så blir Google’s sökresultat lite bättre.

Analytics

Google Analytics är det bästa verktyget för att se besökarstatistik för din blogg eller hemsida. Folk hittar ofta din sida eller blogg på många konstiga sätt genom många konstiga sökfraser. Om du ser att någon hittat till din sida genom att fråga eller söka efter något som de egentligen inte fick ett så bra svar på när de nådde dig så har du där en bra idé till en ny artikel.

Keyword tool

Google Keyword Tool ger förslag på nya populära sökfraser och sökord utifrån ett ord eller en sökning som du anger. Mata in ett par ord som har med det ämne som din blogg handlar om att göra, eller kolla genom dina Analytics-data efter förslag. Sök sedan på dessa i Keyword toolen så får du se vad folk är intresserade av och vad de söker efter, vilket borde kunna ge dig ett par bra idéer på artiklar.

Insights/Trender

Google Insights (i Sverige ”Trender”) liknar Keyword tool men visar istället trender som är relaterade till din sökning. Verktyget visar vilka sökfraser och sökord som just nu är populära och vad som är på väg uppåt. Mycket bra för att hitta något att blogga om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *