Kategorier
Uncategorized

Orsaker till att många inte lyckas tjäna pengar på internet

Att försöka sig på ett projekt och misslyckas är inte automatiskt ett misslyckande i sig. Det är bara ett misslyckande om man inte gett sitt allt eller om man tack vare dumhet glömt eller inte gjort någonting man borde ha gjort. Min erfarenhet av egna misslyckanden och efter att ha läst om och pratat med många andra som försöker tjäna pengar på internet så har jag kommit fram till att det främst finns fyra bidragande orsaker när jag eller någon annan misslyckas med ett projekt.

1. Mycket läsande och lärande, lite handling

Att läsa mycket och att lära sig mycket är alltid positivt men kunskap som man inte använder sig av är inte värd någonting. Många som försöker tjäna pengar på internet spenderar den mesta av deras tid på andras bloggar och hemsidor och läser hur man gör, när de egentligen vet det mesta redan. Kanske inte allt, men det är både omöjligt och onödigt att veta precis allt – det viktiga är att man verkligen gör något med vad man vet.

2. Inte beredd att kliva ur bekvämlighetszonen

Många är bra på att skriva och på att marknadsföra sig, men få är beredda att göra det lilla extra som krävs. Detta kan vara att exempelvis lära sig någonting som man tycker är tråkigt men som man behöver kunna eller att bli mer utåtriktad och kontakta webmasters och be om länkar eller skriva gäst-blogginlägg på andras bloggar.

3. Tror inte tillräckligt mycket på sitt projekt

Om man inte tror tillräckligt mycket på sitt projekt till att börja med så är det ofta dömt att misslyckas. De allra flesta projekt som är värda att tala om kräver mycket arbete och innebär nästan alltid många oförutsedda problem. Har man då inte tillräckligt med tillit till att det kommer att lösa sig bara man fortsätter att jobba på så kommer man inte att göra vad som krävs. När man tvekar bör man därför ta sig en ordentlig funderare på om man egentligen tror att allt kommer gå vägen bara man lägger manken till. Förvånande ofta är resultatet av funderaren att projeketet är bra och att man kommer lyckas om man jobbar hårt. Det tvivel man hade kommer ifrån att man fokuserar på vad som kan misslyckas och hur det skulle kännas istället för att fokusera på hur man ska göra för att lyckas.

4. För många projekt och för lite fokus

Om man arbetar på för många saker samtidigt så är chansen att inget blir gjort. Är detta fallet för dig så behöver du fokusera på och lägga all din energi på ett eller så få projekt som möjligt för att få det klart och sedan hoppa på nästa. Jag är själv skyldig till denna synd och kommer jobba för att förbättra mig och förhoppningsvis få mycket mer gjort på kortare tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *